VEGETARISKA RECEPT

Fick en förfrågan på min instagram om att lägga upp recept här på bloggen så tänkte att jag skulle göra det. Jag var en av dem som innan tyckte det verkade vara komplicerat att vara vegetarian, men satan vad lätt det kan vara alltså. De här recepten är så simpla att jag inte ens vet om det är värt att kalla dem för recept, men om man vill testa på att ha till exempel en köttfri dag i veckan så funkar det här utmärkt. Jag börjar med tre stycken och kan lägga upp flera längre fram om ni är sugna på det. Remember, det här är verkligen löjligt enkelt.
 
1. SOJABITAR I KRÄMIG PASTA
De här sojabitarna finns att köpa i frysdisken på ICA under namnet "Vegobitar". Så jag steker helt enkelt upp dem i stekpannan (om du plockar fram dem direkt ut frysen så är det bara att steka på lägre värme under en längre tid) tillsammans med purjolök, sedan lägger jag till grädde och kryddar det med salt, peppar och basilika. För att ge det en roligare färg så använder jag soja och för en kryddigare smak så tillsätter jag tabasco. Samtidigt så kokar jag pasta och blandar sedan ut det med den krämiga röran direkt i stekpannan. Svårare än så är det inte.

2. GRILLAD CHILI-HALLOUMI MED SALLAD
Hur simpelt som helst och perfekt om man inte vill bli sådär äckligt mätt. Man köper helt enkelt halloumi med chilismak, det funkar såklart med vanlig halloumi men chilin ger en rätt härlig smak för dem som kanske tycker att halloumi bara smakar gummi annars - Grilla det i en grillpanna och använd inte alltför hög värme, du väljer egentligen själv hur länge du vill steka den men jag tycker det är rätt gott om man låter den smälta lite så att det inte blir alltför hårt. (Se till att vänd på halloumin rätt ofta) Under tiden så lägger du bara upp jungfrumix, rödlök, avocado och majs på tallriken. När halloumin är klar kan du lägga en klick med honung ovanpå . Sen så får du ju såklart använda vilka tillbehör du själv tycker passar i salladen, det här är bara vad jag tycker är gott att använda till ;)
 
3. VEGETARISKA KANAPÉER MED SOLTORKADE TOMATER
Det här är ingenting man blir mätt på, men det är perfekt tilltugg att ha på till exempel en fest och dessutom är det så satans gott att jag bara är tvungen att ha med det här. Du mixar helt enkelt soltorkade tomater med philadelphia, fetaost, salt och peppar och smetar ut det på en tunnbrödsrulle som du sedan rullar ihop och skär upp i bitar. Går hur fort som helst och är gudomligt gott.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: