AMAZONIA

Igår såg jag och min bästa vän Sanna filmen/dokumentären Amazonia av Thierry Ragobert. Den är 1h och 23 min och eftersom det endast handlar om djur så är det ingen som pratar under den tiden. Det är en väldigt annorlunda film och många tycker nog att den är trist - Men jag kan inte låta bli att fascineras av hur snyggt filmad den är. Musiken, färgerna, miljön och ljuden från djuren/regnskogen i kombination med de olika kameravinklarna är helt magiska. Jag läste någonstans att det har tagit sammanlagt sju år att slutföra projektet (inspelningar, research osv). Jag satt dessutom och häpnade över att det fanns så många djurarter som jag inte hade någon aning om vad de var för något. Det är tråkigt att vi människor förstör så mycket av det vackra som finns här på jorden..
 

THE PRETTY RECKLESS - HOUSE ON A HILL

The Pretty Reckless släppte sitt andra album Going To Hell i våras. Även om debutalbumet Light Me Up inte gjorde något märkvärt intryck på mig så bestämde jag mig för att recensera Going To Hell på Rocknytt. Det var inget dåligt album heller, möjligtvis lite för mycket mainstream men vem fan bryr sig. House On A Hill stack dock ut från resten av låtarna. Det var mer känsla i både melodi, text  och sång som gav den ett helt annat djup än resten av låtarna, så jag fastnade direkt. Därför tycker jag det är grymt att de nu har släppt en musikvideo som verkligen ger låten ett ansikte och mig rysningar. 
 
 

HOME IS WHERE YOUR HEART IS

Har äntligen lyckats styra upp mitt rum en aning! Det tog bara sju månader men vad fan. Så här blev resultatet i alla fall. Det är fortfarande en hel del som ska upp på väggarna, vissa saker ska det bytas plats på och andra sidan av rummet ska göras om till en liten läshörna. Fick upp en del av mina LP-skivor idag och är så jäkla pepp på att packa upp mina böcker, de har legat i lådor och samlat damm i några månader nu. Det säger mycket om vad för slags person jag är när hjärtat slår dubbelt för att jag snart ska få packa upp böckerna..